Serviciul regim permise și înmatriculări – program

COMUNICAT DE PRESĂ

Începând de luni, 19 iulie 2021, activitatea la ghișeele de înmatriculari revine la normal, fiind preluate dosarele de înmatriculare din data curentă, conform programărilor.

Dacă mai există persoane programate rămase restante, sunt rugate să se prezinte vineri, 16 iulie 2021.

Programul de lucru cu publicul pentru ghișeele de înmatriculări definitive, radieri și autorizații provizorii: 08:0015:30.

Programul de lucru cu publicul la eliberarea documentelor: 08:3015:00.

ANUNȚ

Potrivit art. 1 din O.M.A.I. 1501/2006, cu modificările și completările ulterioare, autorizarea provizorie se efectuează de serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor în a căror rază de competență proprietarii își au domiciliul / sediul.

În acest sens, cumpărătorii de vehicule din parcurile auto cu sediul în județul Timiș, pot solicita eliberarea autorizației provizorii de circulație doar la locul de domiciliu.

IMPORTANT!

Incepand cu data de 01.10.2020 platile aferente operatiunilor de inmatriculare, preschimbare permise de conducere, vor putea fi achitate astfel:

Tarifele reprezentand contravaloarea certificatelor de inmatriculare, autorizatiilor de circulatie provizorie si permiselor de conducere se vor incasa, excluvis in cont B.C.R.: RO94RNCB0082000367331018, beneficiar Regia Autonoma-Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat, utilizand mijloacele de plata:

 • virament
 • mijloace de plata online
 • sistemul national electronic de plata online (SNEP) – ghiseul.ro
 • POS-uri instalate de catre RA-APPS la sediile serviciilor publice emitente (in curs de operationalizare – se va anunta cand vor fi instalate)

ATENTIE:

Contravaloarea documentelor susmentionate nu se mai poate achita la ghiseele serviciului.

Tarifele aferente confectionarii placilor cu numere de inmatriculare permanente, de proba, temporare si provizorii, atribuirii unui numar de inmatriculare preferential sau pastrarii combinatiei numarului de inmatriculare, se vor achita in contul Trezoreriei Timisoara RO21TREZ621502601X022261, prin:

 • virament
 • mandat postal
 • numerar, la ghiseele serviciului public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor Timis sau la casieriile unitatilor Trezoreriei Statului.

Documentele de plata emise anterior isi pastreaza valabilitatea.

 

Comunicat de presă

Având în vedere prevederile Ordinului Ministrului de Interne nr. 139/ 16.09.2020 privind unele măsuri organizatorice în domeniul înmatriculării vehiculelor, începând cu data de 22 septembrie 2020, în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Inmatriculări Vehicule Timiș, din cadrul Instituției Prefectului,  va funcționa un sediu secundar de lucru în municipiul Lugoj. În acest sediu se vor desfășura activități de preluare a documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare a vehiculelor și de eliberare a plăcuțelor cu numere de înmatriculare sau provizorii.

 

ADRESA NOULUI SEDIU:
Municipiul Lugoj, P-ța I.C.Drăgan nr.5,  jud. Timiș, în incinta Poliției Municipiului Lugoj
E-mail: inmatriculari-permiseconducere@prefecturatimis.ro.

 

PROGRAMUL DE LUCRU CU PUBLICUL:

MARȚI și JOI între orele 09.3014.30

 • cu mențiunea că între orele 09.3010.00 se vor elibera plăcuțe și documente de înmatriculare,
 • între orele 10.0014.30 se vor desfășura activități de preluare a documentelor.

 

OPERAȚIUNI ce pot fi solicitate:

 • înmatricularea vehiculelor
 • transcrierea dreptului de proprietate asupra vehiculelor
 • radierea vehiculelor
 • eliberare duplicat după certificatul de înmatriculare deteriorat, pierdut, furat, etc
 • eliberare certificat de înmatriculare modificări date vehicul, proprietar
 • eliberare autorizații provizorii de circulație
 • eliberarea unor noi plăcuțe cu numere de înmatriculare în cazul pierderii, furtului, deteriorării

Serviciul public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor din cadrul instituției prefectului județului Timiș funcționează la:

Adresa: Timișoara, Complexul comercial IULIUS MALL, str. Demetriade nr. 1
Telefon: +40 256 210 010
Fax: +40 256 210 010
E-mail: inmatriculari-permiseconducere@prefecturatimis.ro

În cazul în care întâmpinați probleme la programarea online, vă rugăm să ne sesizați pe adresa de email: inmatriculari-permiseconducere@prefecturatimis.ro