Masuri canicula

Astăzi, 11 iulie 2024 a fost convocată de către domnul Cătălin Marian Predoiu, Ministrul afacerilor Interne, videoconferința având ca temă Stabilirea măsurilor necesare a fi adoptate pentru gestionarea problematicii generate de valul de caniculă care afectează România în această perioadă.
În urma videoconferinței, subprefectul județului Timiș, domnul Raul Ambruș a solicitat instituțiilor membre CJSU întreprinderea tuturor măsurilor ce se impun conform competențelor legale pentru asigurarea gestionării în bune condiții a problemelor ce pot fi generate de valul de caniculă ce afectează județul Timiș.
De asemenea Direcția de Sănătate Publică Timiș va prezenta măsurile întreprinse pentru asigurarea funcționării în bune condiții a tuturor centrelor de prim ajutor pe timp de caniculă de pe raza județului Timiș, verificarea asigurării microclimatului în incinta unităților sanitare, a căminelor de vârstnici și a grădinițelor. Inventarierea persoanelor vulnerabile de pe raza județului Timiș și monitorizarea acestora cu ajutorul medicilor de familie.
În ceea ce privește asigurarea alimentării cu apă a populației, se solicită operatorilor din județul Timiș măsurile ce vor fi întreprinse pentru asigurarea alimentării cu apă la nivelul localităților din județul Timiș și prezentarea zonelor cu risc.
Având în vedere consumul mare de energie electrică din această perioadă pentru funcționarea sistemelor de climatizare/răcire se solicită și operatorilor de energie electrică măsurile pentru prevenirea întreruperilor de curent pe raza județului Timiș și modul de intervenție în aceste situații.
Totodată, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Banat” al Județului Timiș este pregătit pentru activarea grupelor operative și asigurarea acțiunii integrate a acestora.